Om Matscenen

Ödet slog samman landskronasonen Tobias och stockholmspågen Elias en regnig julafton 2017. Deras stora intresse för matkultur och champagne lade grunden till deras nästa projekt: Matscenen. Med stort engagemang och mycket kreativitet söker de perfektionen i enkelheten. Smakerna släpps fria och råvaran får visa sig från sin bästa sida.

Välkomna alla livsnjutare till teaterbistron belägen i Landskronas hjärta.

Tobias Nord

Tobias känner Landskrona sedan födseln. Med ett brinnande matintresse och otröttlig nyfikenhet har han arbetat sig genom Skånes och världens smaker. Med en gedigen bakgrund i restaurangbranschen har han utvecklat en stor bredd och stabilitet i sitt kunnande. Efter många år boende och verksam från Malmö, förde livets gång honom åter till sin älskade hemstad. Här föll det sig naturligt att med skapad erfarenhet nu ta nästa steg och öppna sin egen restaurang. ”Att få arbeta med det man älskar och dessutom få göra det bland vänner i vindarnas stad är en livslång dröm som går i uppfyllelse.”

Elias Tingström

Elias är uppväxt i Stockholm och hittade kärleken till mat genom sin farmor. Efter sina studier till måltidskreatör i Grythyttan testade han sina vingar på några av Stockholms finaste krogar. Elias besökte sin bror i Landskrona ett flertal gånger och blev snabbt kär i stadens utvecklingsanda och vackra miljö. Hösten 2019 valde Elias att lämna ett tryggt arbete på Mathias Dahlgrens franska bistro The Sparrow för öppna sin första egna restaurang tillsammans med Tobias.