Boule i parken

I Landskronas vackra teaterpark kan du slappna av efter jobbet eller kickstarta kvällen med boule i Matscenenmanér.

Priser:

Tisdag-Lördag från klockan 11:00 – 100 kr/80 minuter

 

Tillval:

Boule med Bubbel. +55 kr/person

Boule med Antipasti.  +155 kr/2 personer

Boule är i praktiken ett enkelt spel. Det första som händer varje omgång är att lillen (den lilla kulan) kastas ut, sex till tio meter fram i banan. Det lag som kastat lillen kastar därefter det första klotet. Från denna punkt är detta lag närmast lillen. Därefter kastar nästa lag sitt första klot. Det lag som hamnar längst ifrån lillen fortsätter att kasta ända tills de får ett klot som ligger närmast. Då är det andra lagets tur.

När alla klot är kastade får laget närmast lillen ett poäng för varje klot som ligger närmre än motståndarlagets bästa. Det är bara ett lag som får poäng i varje omgång. Sedan är det laget som tog poäng som kastar ut lillen i nästa omgång.

Först till 13 poäng vinner.

 

Boule kan spelas i tre olika laguppställningar:

  • En mot en med tre klot var.
  • Två mot två med tre klot var.
  • Tre mot tre med två klot var.

 

Vid varje kast står spelaren i ringen på banan. Ingen del av foten får vara utanför. Denna regel är enkel i teorin men betydligt svårare i praktiken. Runt om banan finns rep och väggar. Träffar ett klot en vägg eller rullar över ett rep är det ”dött” och är inte med i spelet. Om lillen träffar en vägg eller rullar över ett rep startas omgången på nytt utan att några poäng delas ut.

Se till att ha mjuka knän och blicken framåt. Sikta med knogarna och släpp klotet när armen pendlat till axelhöjd. Boule är roligt men också en hård fight. Enklare psykningar är en del av sporten men se också till att ha riktigt kul när ni spelar.

(Öppnas i nytt fönster)